KOMEDIJA ‘SKRIPAL’ SE NASTAVLJA! State Department: Rusija može slobodno poslati novih 60 diplomata u zamjenu za protjerane, nadamo se da će i nama dopustiti isto

Rusija je slobodna poslati novih 60 diplomata kao zamjenu za one koje je krajem marta State Department proglasio nepošeljnim solidarišući se tako sa Londonom, izjavio je u utorak glasnogovornik američkog State Departmenta za TASS.

Slikovni rezultat za state department scripal

“Kao i kod sličnih incidenata u prošlosti, ruska vlada i dalje je slobodna zatražiti akreditaciju za slobodna radna mjesta u svojoj bilateralnoj misiji. Svi zahtjevi za novom diplomatskom akreditacijom osoblja bit će preispitani od slučaja do slučaja”, rekao je izvor.

“Ruska Federacija nas nije obavijestila da namjerava smanjiti ukupan broj osoblja dopuštenih u našoj bilateralnoj misiji”, izjavio je glasnogovornik.

“Stoga Sjedinjene Američke Države očekuju da će i Rusija biti spremna prihvatiti nove američke diplomate u zamjenu za prognane”, dodao je.

Postavlja se pitanje da li su na ovaj potez američke vlasti pristale zbog nedostatka uvjerljivih dokaza zvaničnog Londona da iza trovanja nekadašnjeg dvostrukog agenta stoji Rusija?!

 

(Global CIR)

Komentiraj