PENTAGON NE SLUŠA TRUMPA? ‘Naše postrojbe zasad ostaju u Siriji, zadaća nam je pobijediti DAIŠ’

“Naša zadaća u Siriji bila je pobijediti skupinu DAIŠ”, rekla je glasnogovornica Pentagona Dana White. “Ta se zadaća nije promijenila”, dodala je.

Američki predsjednik je u utorak stvorio zbrku rekavši da želi otići iz Sirije, proturječeći tako svojim generalima i najbližim savjetnicima koji strahuju da bi prenagli odlazak mogao osigurati diplomatsku i vojnu pobjedu Rusiji i Iranu.

Misija se privodi kraju

Bijela kuća je u srijedu objavila da se vojna misija radi iskorjenjivanja skupine DAIŠ u Siriji privodi kraju, ne rekavši ipak ništa o eventualnom vremenskom planu povlačenja američkih snaga. General-pukovnik Kenneth McKenzie, drugi glasnogovornik Pentagona, ustvrdio je u četvrtak da se vojna strategija u Siriji nije mijenjala.

SAD u Siriji od 2014.

“Uvijek smo smatrali da ćemo, kada ostvarimo cilj protiv skupine DAIŠ-a, prilagoditi razinu naše prisutnosti na mjestu događaja, dakle u tom smislu se doista ništa nije promijenilo”, rekao je.

Sjedinjene Države od 2014. vode međunarodnu koaliciju protiv DAIŠ-a u Siriji i u Iraku, ali već nekoliko tjedana ne bilježe napredak pošto su se kurdski borci prestali boriti s džihadistima i napadaju turske snage u Afrinu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj