IZRAELSKI AVIONI PONOVO KRŠILI ZRAČNI PROSTOR LIBANA: Ruski liječnici pregledali povrijeđene u Dumi i zaključili da se ne radi o hemijskom napadu

Izraelski vojni avioni u ponedjeljak su ispalili nekoliko projektila (oko 20) na Siriju, gađajući strateški vojni aerodrom T-4 u istočnom Homsu sa teritorije Libana. Kao rezultat tog napada ubijeno je najmanje 14 vojnika, uključujući i pripadnike Iranske revolucionarne garde (IRGC).

Nedugo nakon pokretanja napada, izraelske vazduhoplovne snage su nastavile da krše libanski vazdušni prostor, nekoliko puta leteći preko granice sa Sirijom i Libanom, izjavio je jutros vojni izvor za Al-Masdar News. Izraelski vojni avioni takođe su izvršili nekoliko letova nad južnim Libanom u oblasti Nabatijeh, objavila je Nacionalna novinska agencija (NNA).

 

Ruska vojska: Nije bilo hemijskog napada

Ruska vojska objavila je  da nije pronašla nikakve tragove hemijskog napada u Dumi, prenosi Interfax.

Ministarstvo odbrane objavilo je da su ruski vojni liječnici pregledali pacijente u bolnici u Dumi i da nisu utvrdili nikakve simptome trovanja od femijskog oružja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je “nedopustiv karakter provokacija i nagađanja” o tom navodnom femijskom napadu. Moskva je ranije poručila da “treba pozorno razjasniti” ono što se dogodilo u Dumi.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj