DRAMA U ALBANSKOM PARLAMENTU: Edija Ramu gađali jajima i brašnom

Opozicioni poslanici blokrali su rad albanskog parlamenta, a premijera Edija Ramu i njegove ministre gađali jajima i brašnom. Edija Ramu u albanskom parlamentu gađali jajima i brašnom 

Edija Ramu u albanskom parlamentu gađali jajima i brašnom

Opozicioni poslanici blokrali su rad albanskog parlamenta, a premijera Edija Ramu i njegove ministre gađali jajima i brašnom. Poslanici opozicione Demokratske stranke zahtijevali su oslobađanje građana koji su uhapšeni zbog protesta protiv povećanja takse za vozila na auto-putu koji vodi ka moru.

Rasprava je nekoliko puta prekidana, a neki poslanici Demokratske stranke su isključeni. Tenzije su, kako se navodi, počele nakon govora lidera opozicije i predsednika Demokratske stranke Albanije, Ljuljzima Baše. Protestu u parlamentu su se priključili i poslanici Socijalističkog pokreta za integraciju.

Podsjećamo, albanska policija je 31. marta uhapsila 23 osobe osumnjičene da su učestvovale na protestu zbog povećanja cijena taksi i tom prilikom se sukobili sa policijom. Trinaest pripadnika policije je tada povrijeđeno, a od 23 privredene osobe, njih 10 uz mjere kućnog pritvora, dok su ostali zadržani u zatvorskom pritvoru.

Opozicija se protivi njiihovom zadržavanju u pritvoru.

(Global CIR/cdm.me)

 

Komentiraj