RAZMIŠLJAMO O SVIM OPCIJAMA! Dačić:”I mi se spremamo za Treći svjetski rat”

– Srbija pomno prati i analizira situaciju. Razmišljamo o svim opcijama i scenarijima jer je svjetski mir ugrožen. Mir nema alternativu, nema cijenu, i to je bila i poruka Josipa Broza Tita u OEBS kada se svijet 1975. suočavao sa sličnom krizom – poručio je Dačić komentarišući napetu situaciju u Siriji,koja je eskalirala u subotu u gradu Duma.

Srbija se priprema za krvoproliće svjetskih razmjera koje prijeti da izbije na tlu Sirije, potvrdio je za Srpski telegraf šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, naglasivši da je situacija u svijetu postala krajnje ozbiljna i da se “nalazi na ivici”.

To dramatično upozorenje uslijedilo je nakon što su Amerika i Britanija neskriveno počele da pripremaju invaziju na Siriju optužujući njenog predsjednika Bašara el Asada da je još jednom upotrijebio zabranjeno hemijsko oružje nad sopstvenim stanovništvom u gradu Dumi.

– Srbija pomno prati i analizira situaciju. Razmišljamo o svim opcijama i scenarijima jer je svjetski mir ugrožen. Mir nema alternativu, nema cijenu, i to je bila i poruka Josipa Broza Tita u OEBS kada se svijet 1975. suočavao sa sličnom krizom – poručio je Dačić komentarišući napetu situaciju u Siriji,koja je eskalirala u subotu u gradu Duma, u provinciji Guta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj