NOVITETI SA ŽENEVSKOG SAJMA: Osvježeni Mercedes C klase stiže u prodajne salone

Mercedes je na sajmu automobila u Ženevi predstavio redizajniranu familiju modela C klase čija prodaja počinje ovog ljeta.

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna C klasa u prodaji, njemački proizvođač osvježio je svoj najvažniji model u gami.

Promjene na spoljašnjosti obuhvataju nove LED farove, za koje u Mercedesu kažu da se sastoje od po 84 nezavisno upravljiva svjetlosna izvora koji automatski mjenjaju svjetlosni snop u zavisnosti od saobraćajne situacije.

Unutrašnjost je također u znatnoj mjeri nepromjenjena, ali tu su sada novi sadržaji preuzeti iz najluksuznijeg Mercedesovog modela, S klase, uključujući opcionu 12,3 inčnu digitalnu instrument tablu rezolucije 1920 x 720 piksela.

Mercedes je saopštio da je kupcima na raspolaganju i poboljšani hed-up displej i novi opcioni 10,25 inčni ekran multimedijalnog sistema. Unaprijeđena je i ponuda dezena presvlaka sjedišta i tapacirunga, a opseg glasovnih komandi proširen je i na uključivanje grijanja u sjedištima.

Mercedes C klase za 2019. opremljen je najnovijim sistemima asistencije, koji omogućavaju poluautonomnu vožnju, u određenim situacijama i na određenim putnim dionicama. Ovo je postignuto zahvaljujući, između ostalog, i novoj kameri i radaru koji omogućavaju da auto “vidi” i do 500 metara ispred.

Mercedes je u nekim zemljama već počeo da prima uplate za tri modela – dva benzinca i jednog dizelaša.

Osnovni model, C200, opremljen 1.5 litarskim benzinskim motoroma sa 184 KS (135 kW) i 280 Nm, i devetobrzinskim automatikom, u verziji sa zadnjim pogonom u Njemačkoj košta od 39.948 eura.

Mercedes C klase sa istim motorom, ali sa 4Matic pogonom na sva 4 točka, skuplji je za 2.380 eura.

Dizel opcija, C220d, koja ispod haube ima 2.0 litarski agregat sa 194 KS (143 kW) i 400 Nm, uparen sa pomenutim automatikom, ima startnu cijenu od 42.328 eura. Najjeftiniji karavan u Njemačkoj košta 41.614 eura.

 

(Global CIR/B92)

Komentiraj