(VIDEO) SIRIJA JUTROS PONOVO NAPADNUTA! Izraelski avioni ciljali nekoliko meta, sirijska PVO pravovremeno reagovala

Sirijske PVO snage odgovorile su na vazdušni napad iznad Homsa, koji je ciljao vazdušnu bazu Šajrat, saopštila je sirijska državna televizija. Kako se navodi, “neidentifikovane objekte” oborile su državne odbrambene snage, a napad se dogodio oko 1.10 po lokalnom vremenu.

Oborene rakete iznad Sirije, Pentagon negira umiješanost

– Video prikazuje raketu koje je krenula ka nepoznatom cilju na krajnjem istoku Damaska – rekao je lokalni reporter Ibrahim Judeh koji je autor snimka.

Prema izvještajima, sedam projektila je lansirano nakon što su “nepoznati ratni avioni” ušli u sirijski vazdušni prostor iz Libana. Vojni izvori navode da sirijska vojska vjeruje kako su izraelski avioni odgovorni za napad. Judeh je nešto kasnije dodao da je ispaljena još jedna raketa protivvazdušne odbrane.

Još nije jasno šta su bile prave mete izraelskih aviona, ali se pretpostavlja da je meta vojna vazdušna baza Šajrat, koju su SAD bombardovale prošle godine, mada nije isključeno da je meta bila i vojna baza T4. Sajt Al-Masdar tvrdi da je meta T4 pozivajući se na izvor iz sirijske vojske. Nekoliko novinara reklo je da su “izraelski ratni avioni” izvršili napad, a “prešli su granicu iz Libana”. Izvor dodaje da se nekoliko eksplozija čulo u okolini baze.

Državna televizija Sirije potvrdila je da PVO odbija napade u regionu Homsa, dok SANA tvrdi da je oboreno devet izraelskih projektila. Neki izvještaji kažu da je šest raketa pogodilo vazdušnu bazu Šarjat u Homsu, a tri rakete vazdušnu bazu Dumir, ali ovi izvještaji su nepotvrđeni.

Napad se dogodio nakon izvještaja o tajnim vazdušnim napadima izraelskih snaga u iranskim bazama u regionu Džabal Azzan (Jabal Azzan) južno od Halepa. Trenutno nema izveštaja o povrijeđenima i metama.

EKSPLOZIJA U BAZI U HALEPU! Svjedoci tvrde da su je izazvali izraelski zračni udari

U Pentagonu su rekli da SAD nema veze sa tim napadom. – Nije bilo vojne aktivnosti SAD-a u toj oblasti u to vrijeme – rekao je portparol Pentagona.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj