POTPREDSJEDNICA SBB-a MOGUĆA KANDIDATKINJA! Omerbegović-Arapović: Ako stranka odluči da je vrijeme za ženu Bošnjakinju u Predsjedništvu BiH…

Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica Saveza za bolju budućnost (SBB) moguća je kandidatkinja za Predsjedništvo BiH na izborima koji će se održati u oktobru. 

Gostujući u Dnevniku TV1 ona je kazala kako postoji mogućnost njene kandidature te da je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izrazio spremnost da je predloži.

– Smatramo da generalno SBB-ov kandidat nema rivala kada je kandidatura za člana Predsjedništva u pitanju – kazala je Omerbegović-Arapović i dodala da pitanje kandidature ipak nije pitanje svih pitanja.

“Dakle, ako dođe do odluke na organima stranke da je vrijeme da žena, Bošnjakinja uđe u Predsjedništvo, to je mogućnost. Ali, u isto vrijeme nemamo razlog da kažemo da li je to predsjednik Radončić ili bilo ko drugi u ovom trenutku jer jednostavno imamo možda taj luksuz. Sve ostale stranke se u ovom trenutku lome na ovom pitanju”, zaključila je.

Lider SBB-a je nedavno naglasio da će ta stranka ponuditi ženskog kandidata ukolikobse za sličan potez odluči i SDA. U jednom tv gostovanju je kazao kako je prof. dr. Sebija Izetbegović najkvalitetniji kandidat SDA, puno kvalitetniji od nesposobnog Zvizdića. Upravo se prof.dr. Sebija Izetbegović spominje kao najizgledniji kandidat SDA za Predsjedništvo BiH.

(VIDEO) RADONČIĆ ZA N1 O KANDIDATIMA ZA PREDSJEDNIŠTVO: SDA nema koga ponuditi osim gospođe Izetbegović, bolje ona nego nesposobni Zvizdić

(Global CIR/Avaz)

Komentarion this Post

  1. Seka do pobjede !!!

    Reply
  2. Lijepa gospodja, nemam pojma sta radi, zivim vani!Samo neka se prodje Radoncica.Taj tip nije uredu! Pise u Avazu “Radoncic u posjeti Turskoj” a ja ga vidjela u jednoj od najprometnijih ulica zpadne metropole! U EU gaa nazivaju “Balkanski Berlusconi”.

    Reply

Komentiraj