ČELIČNA LEJDI RASKRINKALA KRIMINALNU HOBOTNICU! Rješenja idu na reviziju: Kako su dodjeljivani stanovi u KCUS-u i kome?

Zbog velikog broja pitanja u vezi sa dodjelom stanova u KCUS formirana je Komisija u julu 2017. godine. Komisija bi trebalo da utvrdi postojeće stanje, kao i da provjeri kome i kako su dodjeljivani stanovi? Revidiranje se vrši zbog potrebe da se pravedno i pravilno postupa prema uposlenicima i imovini KCUS.

Na samom početku utvrđeno je da je jednoj od naših bivših uposlenica dodijeljen stan, iako je u isto vrijeme i njen suprug „dobio stan“, a i posjedovali su kuću. Godinama stan izdaju i stiču korist. S druge strane veliki je broj uposlenika koji nikada nisu mogli ostvariti isto pravo.

Nekoliko stanova smo obišli po prijavi i zatekli podstanare kojima su naši uposlenici izdali stan, a koji su vlasništvo KCUS-a. Dodatnim provjerama utvrđeno je da ti uposlenici imaju u vlasništvu nekoliko nekretnina, a i da su dobili stanove od nekih fondova u Kantonu Sraajevo. Otkrili smo slučaj uposlenika kojem je stan dodijeljen na privremeno korištenje na Trgu ZAVNOBIH-a i da ga izdaje za 500 KM. Ovakvi propusti su se dešavali zbog zloupotrebe korisnika stanova. Ti korisnici će se dodatno provjeriti i sankcionisati u skladu sa zakonskim propisima“ – rekli su iz Komisije.

Smatramo da je bilo zloupotreba i odlučni smo da provedemo provjeru i reviziju. Komisija će od nadležnih službi preuzeti spisak svih Rješenja o dodjelama stanova. Nakon što se utvrdi činjenično stanje Komisija će javno objaviti rezultate rada, stoji u saopćenju KCUS-a.

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Čelična Lejdi jedini izbor ….Aferim jedina nada za spas ovog naroda i drzave.

    Reply
  2. Snjeguljica

    O a zena ima petlju da izadje na kraj sa nbandom na KCUS-u i dalje.

    Reply

Komentiraj