NAORUŽATI VIŠE UČITELJA, SMANJITI BROJ ULAZNIH VRATA NA ŠKOLAMA: Ovako u Teksasu namjeravaju osujetiti napade u školama

Naoružavanje više učitelja moglo bi pomoći u borbi protiv napadača rekao je viši teksaški dužnosnik. Poručnik Dan Patrick rekao je ovo dva dana nakon što je deset osoba poginulo u srednjoj školi u Santa Feu, koja je imala naoružanog čuvara. Ranije je kazao da  škole imaju “previše ulaza i previše izlaza”, a njihov dizajn trebao bi biti ponovno razmotren, piše BBC.

Dan Patrick at the news conference after the shooting on 18 May 2018

Prijedlog za podučavanje učitelja pucanju ipak nije nova ideja. Nakon masakra u školi na Floridi 14. februara ove godine, američki predsjednik Donald Trump obećao je nastavnicima dodatni bonus ako budu nosili oružje. Ali on je na Twitteru pojasnio da bi “samo najboljih 20% učitelja” – onih s vojnom ili posebnom obukom – trebalo nositi oružje.

Republikanac Dan Patrick rekao je da je najbolji način za zaustavljanje napadača pištolj. “Ali čak i bolje od toga je uperiti četiri do pet pušaka u njega”, rekao je  za CNN.

Samo nekoliko sati ranije, šef policije susjednog Houstona izjavio je kako je slomljen  zbog neuspjeha u provedbi reformi oružja. Slavni umjetnik Acevedo napisao je na Facebooku da je “shrvan suzama tuge, boli i ljutnje” zbog pucnjave.

Tragedija u Santa Feu je najnoviji u nizu smrtonosnih incidenata diljem SAD-a koji su ponovno pokrenuli rasprave o kontroli oružja.

 

(Global CIR)

Komentiraj