ESKALACIJA SUKOBA U DONJECKOJ OBLASTI! U žestokim okršajima ukrajinskih snaga i pobunjenika ima i mrtvih

Sukobi ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini su pojačani i imaju najveći intenzitet od početka godine, javlja Tanjug.

January 14, 2018 - Donetsk Region, Ukraine - Soldiers fire a mortar from the trenches on the front-line positions of the Ukrainian Armed Forces on the Svitlodarsk salient, Donetsk Region, eastern Ukraine, January 14, 2018. Ukrinform., Image: 361039079, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Ukrajina je priopćila da su dvojica vojnika jutros poginula, a četvorica ranjena u borbama kod sela Južnoje.

Pobunjenici u Donjeckoj oblasti su optužili Ukrajinu za gađanje stambenih četvrti teškom artiljerijom i tenkovima, kao i da su četiri civila poginula, a isto toliko ih je ranjeno u ukrajinskom granatiranju prošlog tjedna.

Zamjenik šefa promatračke misije OESS-a Alexander Hug potvrdio je da su poginula dva civila, kao i da je troje ranjeno u prethodnih sedam dana, javlja Radio Slobodna Evropa.

Konflikt između ukrajinskih i proruskih snaga počeo je 2014. godine nakon aneksije Krima i od tada je poginulo najmanje 10.000 osoba.

Iako je 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, koji je pomogao da se smanje neprijateljstva, sukobi se i dalje događaju.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj