DOBITNIK NAJVEĆIH PRIZNANJA! Francuski filmski reditelj Luc Besson optužen za silovanje

Dvadesetsedmogodišnja glumica iz Pariza, upravo je tužila poznatog cineastu Luca Bessona za nasilje i silovanje.

Opojni čaj

Reditelj, uskoro 60-godišnjak, koji osim u Parizu živi i u Los Angelesu gdje provodi dobar dio godine, preko svog francuskog dvokata Thierryja Maremberta poručio je kako je “sve to izmišljotina i fantaziranje”.

Priznao je da poznaje osobu koja ga je tužila te da je povremeno viđa, ali advokat tvrdi da se Besson “uvijek ponašao pristojno u njezinoj prisutnosti”.

Međutim glumica, čiji slucaj istražuje Prvi odjel pariske pravne policije je obavijestila vlasti i nekolicinu medija, o njihovom susretu od prošlog tjedna, u čuvenom pariskom hotelu “Brtistol”.

Nakon salice čaja osjetila se lose i izgubila svijest. Ujutro se prisjetila da je bila silovana i maltretirana. Dodala je da je sa Bessonom u bliskim odnosima, već dvije godine.

Reditelj koji se ženio pet puta, već  dugo je u braku sa Virginie Sillaom, sa kojom ima troje djece. Iz prva dva braka ima još dvije djevojčice. Jedino sa Millom Jovovich nije imao potomke.

Piše: Džana Mujadžić

Neobična karijera

Uspješan poslovni čovjek Luc Besson je od 2012. vlasnik Grada filma, smještenog na sjeveru Pariza koji posjeduje devet studija za snimanje, a također je na čelu tvrtke EuropaCorp. Prošle godine je njegov “blockbuster” Valérian imao lošu međunarodnu prođu, što je tvrtku dovelo u težak položaj.

Reditelj i producent uspješnog  filmskog  serijala “Taxi”, sprema se snimiti znanstvenu fikciju “Anna” u kojoj će glavnu ulogu imati manekenka Sasha Luss. Ostale uloge će interpretirati Helen Mirren, Luke Evans i Cillian Murphy.

Luc Besson je autor 17 filmskih ostvarenja, a 12 puta je bio imenovan za najveće francusko priznanje “César”. Nagrađen je “Césarom” za najuspješniju režiju 1998. godine zahvaljujuci ostvarenju “Peti element”.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj