PREOKRET U SLUČAJU NAVODNOG MOSSADOVOG PLAĆENIKA! Hrvatski Vrhovni sud preinačio odluku: ‘Smjesta ga puštajte iz Remetinca!’

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu 46-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine A.Č. kojeg Tunis traži zbog optužbi da je likividirao jednog od čelnika Hamasa Mohammeda Zawahrija te preinačio raniju odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici koji je odlučio da postoje preduvjeti za njegovo izručenje Tunisu.

Vrhovni sud odbio je tako molbu Tunisa za izručenjem te naredio da ga se odmah pusti iz Remetinca gdje se nalazi od ožujka ove godine.

A.Č, inače državljanin BiH, uhićen je 13. ožujka ove godine u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, gdje je doletio iz Sarajeva, a bio je na proputovanju za Beč.

Kako smo ranije objavili, njegov odvjetnik Krešimir Škarica najavio je kako će od Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu tražiti privremenu mjeru zabrane izručenja, a sve kako njegov klijent ne bi bio izvrgnut mučenju ili pogubljenju u Tunisu.

KORISTILI BH. PASOŠE I GLUMILI ISTRAŽIVAČKE NOVINARE! Tuniske vlasti: Navodni ‘državljanin BiH’ osumnjičen za ubistvo Hamasovog inžinjera uhapšen u Hrvatskoj?

JOŠ JEDAN SLUČAJ UBISTVA PALESTINSKOG INŽINJERA! Malezijska policija: Ubice koristile lažne pasoše Srbije i Crne Gore

 

(Global CIR/Jutarnji)

Komentiraj