UNIŠTENI NOVAC I DOKUMENTI, NEMA POVRIJEĐENIH: Izgorio autobus koji je odvezao banjalučke đake na ekskurziju u Italiju

Autobus koji je vozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju izgorio je u Italiji, a povrijeđenih đaka nema, potvrđeno je za “Nezavisne” u toj školi.

Izgorio autobus koji je odvezao banjalučke đake na ekskurziju

Kako su kazali, to se dogodilo kada se motocikl, nakon sudara sa vozilom, odbio pod autobus. “Pritom je došlo do požara na autobusu. Najbitnije je da povrijeđenih nema”, rekao je naš izvor iz škole.

Jedna putnica iz autobusa rekla je da uopšte nije primijetila kada je motocikl otišao pod autobus. “Sve se dogodilo na brzinu, ništa nismo uspjeli vidjeti”, rekla je ona za “Nezavisne”.

Đaci su, kako saznajemo, na ekskurziju otišli posredstvom agencije “Star Travel”, a njihova direktorica Biljana Čigoja kazala je za “Nezavisne” da trenutno, zbog obaveza, nije u prilici da razgovara. U toj agenciji kratko su nam kazali da je najbitnije to što su sva djeca živa i zdrava, te da više informacija za sada ne mogu saopštiti.

Povrijeđeni motociklista je helikopterom prevezen u bolnicu.

Djeci u Italiji izgorjele i pare

Najbitnije od svega je to što su sva naša djeca živa i zdrava, a materijalna šteta će se nadoknatiti, rekao je za “Nezavisne” otac učenice iz Banjaluke, a čija je kćerka jutros doživjela saobraćajnu nezgodu u Italiji.

Po njegovim riječima, ugođaj djeci je propao, i ovo im je drugi dan na ekskurziji, ali to nije bitno, koliko je važno da nema povrijeđenih.

“Moja kćerka je među prvima izašla iz autobusa, tako da je sve iznijela prije nego što je autobus izgorio. Nekim učenicima izgorjele su i pare, ali imam uvjeravanja da će se učenicima pomoći”, rekao je za “Nezavisne” taj otac.

Đaci zbog požara ostali bez dokumenata

U požaru koji je progutao autobus u kojem su se vozili banjalučki srednjoškolci nije bilo povrijeđenih, ali su djeca ostala bez dokumenata, potvrdio je za “Nezavisne” Josip Gelo, ambasador BiH u Italiji.

Po njegovim informacijama, upravo se čuo sa Igorom Babićem, generalnim konzulom BiH u Milanu.

“Još nemamo službene informacije od strane italijanskih vlasti. Konzul bi sada trebalo da razgovara sa vodičem koji je djecu vodio. Sve što je ostalo u autobusu je izgorjelo, pa su učenici ostali i bez dokumenata, robe i stvari koju su imali sa sobom”, rekao je Gelo za “Nezavisne”.

Istakao je da će se bh. generalni konzulat pobrinuti za djecu koja su ostala bez dokumenata – biće im izdat putni list, što je već uhodana procedura.

 

(Global CIR/Nezavisne)

Komentiraj