‘UBIJENI’ RUSKI NOVINAR POJAVIO SE NA PRESS KONFERENCIJI ŽIV I ZDRAV: ‘Inscenirali smo ubojstvo kako bismo razotkrili ruske agenture’

Vijest o ubojstvu poznatog ruskog novinara i žestokog Putinovog kritičara Arkadija Babčenka (41), koja je u utorak šokirala svijet, bila je lažna, javljaju svjetski mediji.

Naime, Babčenko se u srijedu pojavio u Kijevu na konferenciji za novinare na ukrajinskoj televiziji, živ i zdrav.

Vasil Hritsak, šef ukrajinske tajne službe, rekao je da je ubojstvo Babčenka bilo inscenirano kako bi se ušlo u trag ruskim agentima.

– Prema informacijama koje smo dobili od ukrajinskih službi sigurnosti, ruski tajni agenti naručili su ubojstvo Arkadija Babčenka, a mi smo ih uspjeli u tome spriječiti, rekao je Hritsak.

Detalji navodnog ubojstva nisu bili objavljeni, poznato je bilo tek da je Babčenko umro u vozilu hitne pomoći nakon što je upucan u svom stanu u ukrajinskoj prijestolnici gdje je živio posljednjih nekoliko godina.

Prema prijašnjim navodima ukrajinske policije, Babčenkova supruga bila je u kupaonici kada je čula pucnjeve. Kada je izašla, vidjela je svog supruga kako leži u lokvi krvi. Neki su mediji pak, poput ukrajinske Pravde, izvijestili da je Babčenko upucan dok je iz dućana hodao prema svom stanu.

Novinar Babčenko svojoj supruzi nije otkrio da će ubojstvo biti namješteno.

– Posebne isprike uputio bih svojoj ženi. Olechka, žao mi je, ali nisam imao drugog izbora, izjavio je duboko ganut, na rubu suza, na televiziji.

Babčenko se pritom zahvalio ukrajinskim tajnim službama jer su mu spasili život.

 

 

(Global CIR /Agencije)

Komentiraj