HDZ 1990 PONUDIO ŽENSKOG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIŠTVO BiH: Diana Zelenika kao protukandidat Čoviću

Diana Zelenika prihvatila ja kandidaturu za člana Predsjednišva BiH. Ovo će biti ozvaničeno danas nakon sjednice predsjedništva HDZ-a 1990. Planirano je da se Zelenika u 16 sati obrati medijima u centrali stranke u Mostaru.
Slikovni rezultat za diana zelenika

Zelenika će moći računati na podršku HS-a i HSP-a, a iz HSP-a je jutros upućeno i saopćenje podrške u kojem se navodi da je Zelenika najbolje rješenje za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Diana Zelenika.

U svezi ovog pitanja i političkog smjera Hrvata u predstojećem razdoblju, apsolutno podržavamo stav predsjednika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića da je vrijeme za ženu na čelo države. Najavljene kandidature predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i predsjednika DF Željka Komšića su pogubne za Hrvate u BiH jer Čović provodi prorusku politiku, a Komšić majorizaciju Hrvata u BiH. Stoga i pozivamo sve političke stranke, udruge i grupacije da podrže Zeleniku za člana jer jedino ta politika jamči prohrvatsku politiku u tom najvišem tijelu vlasti u Sarajevu”, poručuju iz HSP-a.

Smatraju da Hrvati u BiH kao proevropski narod treba da podrži Zeleniku i tako otvore evropsku perspektivu BiH jer iz svjetskih centara moći dvojac Dodik-Čović su odbačeni i s njima više nitko ozbiljno ne računa.

Zelenika je inače poznata kao žestoki kritičar HDZ-a BIH, posebice njenog lidera Dragana Čovića, za kojeg tvrdi da je Hrvate podijelio na bogate i egzistencijalno ugrožene te da su rezultati njegove pogubne politike vidljivi u totalnom gospodarskom krahu, hirošimskoj demografskoj slici, političkom rasulu te u konačnici surovom siromaštvu.

Ono što se događa u javnosti od strane HDZ-a je činjenica da bilo ko ko se kandidira a da to nije Dragan Čović ili neko iz te stranke, taj ima nekakva druga krvna zrnca a ja ne znam kakva je to dijagnostička metoda koja kaže da je netko veći Hrvat ili manji. Ako ćemo dokazivati hrvatstvo mogu da kažem da ja 1992 i do kraja rata sam bila u Mostaru, i ratnoj bolnici i u 81.domobranskoj pukovniji, radila svoj posao sa svojim narodom a trebate pitati Dragana Čovića gdje je on bio, i prije i za vrijeme rata. On se 1996. sjetio da bude Hrvat, kazala je u jednom od svojih istupa Zelenika.

 

 

(Global CIR/Vijesti.ba)

Komentiraj