NOVA ITALIJANSKA VLADA! Salvini: Deportovanje migranata jedan od glavnih prioriteta

 Jedan od glavnih prioriteta nove populističke Vlade u Italiji biće da se oko 500.000 migranata, koji ilegalno žive u zemlji, “pošalje kući”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini.

On je nekoliko časova nakon što je italijanski predsjednik Serđo Matarela odobrio novu Vladu rekao da će Italija imati stroži pristup migrantima.

“Otvorena vrata Italije za dobre ljude i karta u jednom pravcu za sve one koji dolaze u zemlju i misle da će drugi o njima brinuti – to će biti jedan od naših glavnih prioriteta”, rekao je Salvini.

Salvini je dodao da će zatražiti da se prihvatni centri pretvore u centre za pritvor i da će sredstva za centre usmjeriti na masovnu deportaciju, javio je “Guardian”.

Junker: Evropska komisija će podržati italijanskog premijera

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je novoizabranom premijeru Italije Đuzepeu Konteu i rekao da će EU podržati njegove planove reformi.

On je na svom “Tviter” nalogu napisao da će Unija biti predusretljiva kada se radi o Konteovim prijedlozima vezanih za EU.

“Evropska komisija će biti na strani Italije na njenom putu ka reformama i ostaće predusretljiva kada se rada o očekivanjima i prijedlozima vezano za budućnost EU”, napisao je Junker.

Predsjednik Italije Serđo Matarela danas je imenovao Kontea na mjesto novog premijera Italije.

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk čestitao je Konteu na imenovanju na mjesto novog premijera Italije i rekao da su EU više nego ikad potrebni jedinstvo i solidarnost.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj