VUČIĆ O KONAČNOM RJEŠENJU STATUSA KOSOVA: Nećemo ništa kriti, idemo na referendum!

“Niko neće ništa kriti” od građana Srbije. Referendum je jedan od mogućih načina izjašnjavanja građana o tom pitanju, kazao je Vučić misleći na konačno rješenje statusa Kosova.

 

“Od ljudi niko neće ništa kriti, kada budemo imali nešto sa čim budemo mogli da izađemo pred ljude, izaći ćemo pred narod, a jedan od načina je i referendum. Ako budete željeli da mijenjate Ustav, morat ćete da idete na referendum”, kazao je predsjednik Srbije za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao i da se plaši da su Albanci riješili da uz nečiju prećutnu ili suštinsku podršku ne samo unesu nemire i strah u Srbe, već i da preduzmu neke druge mjere, kaže Vučić.

Upitan kako međunarodna zajednica reaguje na sva dešavanja na Kosovu, Vučić je kazao da “oni sve vrijeme pričaju o sporazumu koji ne postoji”.  “Šta će da kaže međunarodna zajednica, sjede i gledaju u mene i spuste glavu. Oni sve vrijeme pričaju o sprazumu koji ne postoji, ne znaju šta da rade sa sobom”, kazao je on.

On je dodao da su izjave predstavnika sa Kosova “zastrašujuće” jer oni u lice kažu cijeloj Evropi i svijetu da ih ne interesuje ZSO. “Njih ne interesuje Briselski sporazum”, dodao je Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj