ČOVIĆ OZVANIČIO KANDIDATURU! Komšić poručio: Prvi put ćemo se suočiti ‘jedan na jedan’

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović, nakon sjednice stranačkog predsjedništva u Vitezu, obratio se medijima I potvrdio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Najavio je da slijede razgovori sa ostalim predstavnicima HNS-a.
Slikovni rezultat za čović komšić

Uz zahvalu kolegama, Čović je poručio: – Dogovorili smo se da moja malenkost opet bude kandidat. Dodao je da ne zna ko će sve biti njegovi protukandidati, ali i da ne razmišlja o tome te da očekuje  veći broj kandidata, odnosno između šest i osam.

Sarajevske stranke predložile su dva ili tri kandidata. To je potpuno druga stranačka baza. To neće opterećivati našu kampanju. S te strane, nećemo se baviti drugim već prije svega hrvatskim narodom i BiH, kazao je Čović.

On je kazao da će imati identičan odnos prema protukandidatima – ali će se baviti svojim glasačkim tijelom.

-Jedan dio glasačkog tijela će biti ono koje se ne preklapa sa HDZ-ovom glasačkim tijelom. Sarajevske stranke su predložile kandidate, to je druga baza. Ne poklapa se ni jedan posto u cjelini, to neće opterećivati našu kampanju, izjavio je.

Komšić: Po prvi put ćemo se suočiti ‘jedan na jedan’

Predsjednik Demokratske fronte i kandidat ove stranke za mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, komentarisao je za Vijesti.ba kandidatutru Dragana Čovića.

“Hvala gospodinu Čoviću na tome što je smogao snage da obznani kandidaturu. Vjerujem da mu nije bilo nimalo lako. Po prvi put ćemo se suočiti jedan na jedan. Gospodin Čović ovom kandidaturom je u potpunosti legitimisao postojeći izborni proces i građanski izbor kandidata”, rekao je Komšić.

“Pokazalo se naime, da su svi raniji zahtjevi bili samo predstava za javnost, i pokušaj ucjene, kako bi Čović ušao u utakmicu u kojoj je njegova pobjeda sigurna. Kada to nije prošlo, jedino što mu je ostalo jeste da prizna postojeća pravila igre”, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj