STIGAO POLICIJSKI IZVJEŠTAJ IZ NJEMAČKE: Meho Omerović će zbog krađe u Frankfurtu ostati bez diplomatskog pasoša, a možda i bez poslaničke funkcije

Maja Gojković, predsjednica Skupštine, otkrila je danas na sjednici u parlamentu da se Meho Omerović policajcima na aerodromu nije pravdao za “učinjeno djelo”, već da se samo pozvao na diplomatski imunitet. Kako je rekla, to piše u izvještaju njemačke policije koji je ona nedavno dobila.

Zbog toga što posjeduje diplomatski pasoš on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti – rekla je Gojkovićeva, dodajući da policijski izveštaj “još nije za javnost”.

Neću mu potpisati ‘diplomatski pasoš’

Postoji mogućnost i da mu ne bude produžen diplomatski pasoš. Kako je rekla Maja Gojković, ako se potvrdi da je sve kako piše u izveštaju njemačke policije, ona neće potpisati da dobije diplomatsku putnu ispravu.

– Takođe, ja potpisujem i putne naloge – dodala je ona.

Da li će biti procesuiran u Njemačkoj?

„Poslanik Meho Omerović nije našao za shodno da dođe kod mene kao predsjednice parlamenta da razgovaramo o slučaju na aerodromu, kaže Maja Gojković. To je, ocijenila je predsjednica Skupštine Srbije za TV Pink, krajnje politički nekorektno Kako je rekla, o cijelom slučaju krađe na frankfurtskom aerodromu saznala je iz medija.

Navela je da je Omerović priveden u free-shopu i da se pozvao na diplomatski imunitet zbog čega je pušten nakon dolaska našeg konzula koji je potvrdio njegov identitet.

“Ne bih u to zalazila da li je neko primijetio ili ne da je pokupio nekoliko stvari iz free-shopa, ali ono što je očigledno je da pred policijom na aerodromu nije zalazio u obrazloženje koje je javnosti predočio već se samo pozvao na diplomatski imunitet”, rekla je Gojković povodom izjave Omerovića da je zbog stomačnih problema morao odmah napustiti free-shop sa stvarima koje je imao u ruci i da ode u toalet.

Da li će Omerović biti procesuiran u Nemačkoj ili ne, Gojković kaže da to zavisi od toga kako oni posmatraju diplomatski imunitet i da li se slučaj može procesuirati.

U slučaju presude ostaje bez mandata

Upitana šta u slučaju da se pokaže odgovornost Omerovića za krađu, Gojković kaže da su pravila vrlo jasna i da ako je neki poslanik osuđen na određenu kaznu zatvora i treba da je odsluži onda ostaje bez mandata.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj