NEĆU SE KRITI IZA NARODA! Vučić: Nema ničeg lijepog po pitanju Kosova što možemo dobiti i ponuditi narodu

Predsjednik Srbije je u Kraljevu, na vojnoj vježbi, rekao da nekima smeta kada je rekao da neće donositi odluku o rješenju za Kosovo i Metohiju, a da ne pita građane, i da su tvrdili da će ih pitati jer se krije iza njih, da ih koristi kao “smokvin list”.

“Nisam se nikada krio. Nisam se krio kada smo morali da smanjujemo plate i penzije da bi oporavili zemlju i spasili je od bankrotstva. Nisam se krio i neću kada povećavamo plate i penzije, jer smo ozdravili sistem i pokazali da smo dogovorni i ozbiljni, a ne kao neki prije nas“, objasnio je on.

Vučić je rekao da neće da vodi takvu politiku da ćuti kada neko ruši krstove i crkve, kada neko proglašava nezavisnost, kada Međunarodni sud pravde donosi odluku da je legalno proglašena nezavisnost i to na naš zahtjev.

„Ja to neću da radim. Ničeg lijepog nema oko Kosova što možemo da dobijemo i ponudimo narodu“, naglasio je on.

Rekao je da će izaći pred narod, koji će donijeti odluku o svojoj budućnosti. „Ljudi moraju biti upoznati sa svim posljedicama jedne, druge ili treće opcije. Narod treba da kaže šta želi“, istakao je Vučić.

Kazao je da šta god da uradi – smeta nekima. „Pogledajte, jedan dan u Đilasovim i Šolakovim novinama piše da sam kriv što pitam narod, drugi dan stoji a što ne pitam građane, pa onda što nemam odgovor na ‘Oluju’, ili što prizivam ‘Oluju’…Oni nemaju nikakvu politiku, i nemaju nikakav sadržaj sem da se dočepaju vlasti, kradu i pljačkaju, pune svoje džepove. To se neće dogoditi, jer narod voli odgovorne ljude“, uvjeren je Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj