DŽAFEROVIĆ U KRAJINI O SPECIJALNOM RATU: Pokušavaju napraviti vještački balans između žrtve i agresora

Dio tog specijalnog rata, naglasio je Džaferović, jeste i pokušaj izjednačavanja žrtve i napadača.

Pokušava se napraviti vještački balans između žrtve i agresora u sudskim procesima za ratne zločine. S tim ciljem se pokreću pravosudni procesi protiv najčasnijih branilaca BiH. Dok su suđenja onima koji su protjerivali, ubijali i palili krajiška sela i gradove sporadična, pokreću se procesi protiv časnih Krajišnika, vitezova koji su branili i odbranili ovaj narod i ovu zemlju. Ali, mi dobro znamo ko su heroji i vitezovi a ko su zločinci i kukavice. Ta priča im neće proći”, istakao je Džaferović.

Cilj onih koji ne žele dobro BiH je i da razbiju jedinstvo patriotskih političkih snaga i da time pokušaju ušutkati bošnjački politički faktor, bez kojeg se više ne mogu donositi odluke ni u BiH, ni u regiji.

Potrebno nam je bošnjačko jednistvo. Neki rade protiv toga iz sitnih ličnih interesa, a neki namjerno unose smutnju i razdor, pokušavajući da nas razjedine i oslabe. Ni to im neće proći! Jer naš narod prepoznaje historijski kontekst u kojem živimo, kazao je Džaferović, dodajući da je SDA jedina snaga koja zna i može, koja ima mudrosti i hrabrosti da gradi zemlju jednakopravnih ljudi, da se suprotstavi njenim neprijateljima i da je uvede u EU i NATO”, rekao je on.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj