PROSLAVU ĆE ZAČINITI IZRAELSKI AVIONI! Plenković: Govor u Kninu nije planiran za jutro zbog straha od zvižduka, već zbog temperature i drugih događaja

Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je danas tezu da su govori na obilježavanju godišnjice “Oluje” u nedjelju u Kninu planirani u osam ujutro, kako se ne bi suočio sa zvižducima i nezadovoljstvom građana.

“Ta teza ne stoji uopšte i ne znam zašto je postavljate”, kazao je Plenković na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje da li se boji zvižduka budući da su govori na glavnom trgu u Kninu organizovani za osam sati ujutro, prenosi Hina.

“Ove godine je došle do modifikacije, neka od braniteljskih udruženja su bila sklona tome da što veći broj ljudi može biti prisutan kada se drže govori i s obzirom na procjenu temperature koja se očekuje u nedjelju u Kninu, s obzirom na iskustvo ranijih godina i s obzirom da je Sinjska alka istoga dana, odlučeno je da govori na trgu budu ujutro”, rekao je Plenković.

Nakon toga slijedi program na Kninskoj tvrđavi, a potom i prelet aviona F16 koji su kupljeni do Izraela, potvrdio je premijer informaciju koja je iscurila u medije i koja je trebala da bude posebno iznenađenje, prenosi Hina.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj