NADAM SE DA JE TRAMP SPREMAN SUKOBITI SE SA OVIM TERORISTIMA! Maduro: Iza pokušaja atentata stoji Kolumbija, finansijeri žive u Kaliforniji!

Maduro je optužio Kolumbiju da stoji iza “napada” koji se odigrao u subotu na vojnoj paradi u Karakasu.

“Leteći objekt je  eksplodirao ispred mene”, rekao je. “Bio je to pokušaj atentata, pokušali su me danas ubiti”, rekao je Maduro tokom javljanja za državnu televiziju. “Ne sumnjam da je iza tog napadao stajao Juan Manuel Santos.”

Maduro je dodao da istraživanja “ukazuju na to da mnogi od onih koji su finansirali akciju  žive u Sjedinjenim Državama, u državi Floridi. Nadam se da je predsjednik Donald Trump spreman boriti se protiv tih terorističkih skupina”.

(VIDEO) POKUŠAJ ATENTATA U KARAKASU! Prekinut govor predsjednika Madura zbog eksplozije

Prošle godine je policajac Oscar Perez ukrao helikopter i pucao po vladinim zgradama u onome što je nazvao ‘akcijom protiv vlade’. Pereza su kasnije pronašle  i ubile venezuelanske snage.

Venezuela pati od akutne ekonomske krize, a stanovništvo se  bori da zadovolji svoje osnovne potrebe, uključujući hranu i medicinsku skrb.

Međunarodni monetarni fond (IMF) drastično je povećao prognozu inflacije za Venezuelu, prognozirajući milijun dolara inflacije u ovoj latinoameričkoj državi do kraja godine uslijed pada proizvodnje nafte.

 

(Global CIR)

Komentiraj