NAKON POKUŠAJA ATENTATA, JAVILI SE NAPADAČI: Ovog puta dronovi nisu uspjeli, ali samo je pitanje vremena

Tajni venecuelanski pokret pod nazivom “Flanelski vojnici“ preuzeo je odgovornost za pokušaj ubistva predsjednika Nikolasa Madura (Nicolas).

Slikovni rezultat za atentat on maduro

Operacija se sastojala od leta dva drona napunjena eksplozivom C-4 do predsjedničke tribine. Snajperisti Počasne garde oborili su dronove prije nego što su stigli do mete. Dronovi su slabi. Sada nije uspjelo, ali samo je pitanje vremena – napisala je grupa na svom nalogu na Twitteru.

Ranije danas, Maduro je izjavio da ga je tokom obraćanja na vojnoj paradi u Karakasu napalo nekoliko bespilotnih letjelica sa eksplozivom. Predsjednik i zvaničnici prisutni na događaju nisu povrijeđeni u incidentu.  Međutim, u napadu su povrijeđena sedmorica vojnika, saopćio je venecuelanski ministar za informacije Horhe Rodriges (Jorge Rodriguez).

Smatra se da je pokret “Flanelskih vojnika” formiran 2014. godine i da ima veze s bivšim venecuelanskim policajcem Oskarom Peresom (Óscar Alberto Pérez), koji je u junu 2017. godine predvodio napad helikopterom na vladine zgrade u Karakasu. Peresa su ubile venecuelanske snage sigurnosti u januaru.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj