UHAPŠENO ŠEST OSOBA KOJE SE POVEZUJU S POKUŠAJEM ATENTATA: Oružane snage Venecuele izrazile bezuslovnu lojalnost Maduru

Vlasti Venecuele uhapsile su danas šest osoba osumnjičenih za upotrebu dronova sa po kilogram eksploziva u pokušaju atentata na predsjednika Nikolasa Madura.

Ministar unutrašnjih poslova Luis Reverol rekao je da je riječ o terorističkom napadu i da će uslijediti nova hapšenja za nekoliko sati. Reverol kaže da je eksploziv u svakom dronu mogao da pogodi oblast udaljenu i 50 metara, prenosi AP.

Bezbjednosni stručnjaci neutralisali su jedan dron koji je letio prema bini dok se Maduro obraćao na vojnoj paradi, dok je drugi dron udario u obližnju zgradu i eksplodirao.

Oružane snage Venecuele izrazile bezuslovnu lojalnost Maduru

Armija Venecuele izrazila je danas bezuslovnu lojalnost predsjedniku Nikolasu Maduru nakon pokušaja atentata pomoću bespilotnih letjelica opremljenih eksplozivom.

Vlasti Venecuele saopštile su da su uhapsile šest osoba nakon pokušaja atentata na Madura tokom ceremonije održane povodom 81 godine od osnivanja Nacionalne garde. Povrijeđeno je sedam pripadnika bezbjednosnih snaga. Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Nestora Reverola, dvoje od šest uhapšenih ranije su privođeni tokom uličnih protesta.

Ministar odbrane Vladimir Padrino Lopez pročitao je saopštenje oružanih snaga u kojem je izražena “bezuslovna i neograničena lojalnost vrhovnom komandantu”.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj