DO FEBRUARA NAREDNE GODINE SRBIJA ĆE PRIZNATI KOSOVO! Pacoli: Ne mora to biti emotivno priznanje, samo nek nas ne ometaju u izgradnji države!

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli procjenjuje da će dijalog Beograda i Prištine biti završen do februara naredne godine i poziva njemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rješavanje problema u regionu, prenose prištinski mediji.

Slikovni rezultat za pacoli u sarajevu

„Namjera je da Srbija prizna Kosovo, ali ne znam da li to mogu nazvati emotivnim priznanjem, već garancijom da Srbija neće ometati izgradnju države, slobodu kretanja ljudi i robe. Kao i da Srbija neće ometati koegzistenciju Kosova sa Srbijom, kao što Kosovo postoji uporedno sa drugim zemljama u regionu“, rekao je Pacoli za prištinski RTK, a navodi se u pres klipingu Unmika.

Angela Merkel je genijalna žena

Pacoli je pozvao njemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rješavanje „otvorenih pitanja između zemalja na Zapadnom Balkanu“, dodaje prištinska „Bota sot“, a prenosi Tanjug.

„Uvijek sam smatrao da je, osim što je veliki lider, Angela Merkel i genijalna žena. Njena konstruktivnost, pravednost i moć da rješava probleme čine da je njeno uključenje u rešavanje balkanskih problema neophodno“, naveo je Pacoli.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj