RJEŠENJE STATUSA KOSOVA SVE IZVJESNIJE: Slijede sastanci sa Putinom, Trampom, Makronom…

Dijalog Beograda i Prištine nastavlja se za manje od mjesec dana u Briselu, a, kako piše “Blic”, državni vrh Srbije u septembru kreće u diplomatsku ofanzivu.

Prema pisanju tog lista, koji se poziva na izvore iz vrha vlasti, prvo u Beograd dolazi drugi čovjek Indije-potpredsjednik te zemlje Venkejah Najdu. Nakon toga, navodi “Blic”, trebalo bi da dođe do susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i prvog čovjeka RusijeVladimira Putina.

“Taj susret je već dogovoren, samo se još ne zna da li će se dvojica predsjednika sastati u Moskvi ili Vladivostoku”, navodi sagovornik “Blica”.

Vučić bi trebalo da otputuje u Rusiju na konsultacije sa Putinom pred zasjedanje Generalne skupštine UN koje je planirano od 24. do 28. septembra, gdje će predsednik Srbije govoriti na jednoj od sjednica.

Sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom Vučić će se vidjeti na zvaničnom dijelu sjednice Generalne skupštine UN, a očekuje se da u Njujorku razgovara sa više ljudi iz njegove administracije.

Prije tih “svjetskih” razgovora, planirano je da Vučić još jednom posjeti Kosovo i tamo razgovara sa Srbima, a već je poznato i da ide na ekonomski forum u Kini.

Takođe, Srbiju bi do kraja godine trebalo da posjeti francuski predsjednik Emanuel Makron, a njegova administracija već traži termin. Kao najvjerovatniji period posjete Makrona pominju se datumi između 3. i 5. decembra.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj