KREMLJ DEMANTIRAO DA PUTIN DOLAZI U SRBIJU: ‘Ne, za sada ne dolazi’

Veleposlanik Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je u utorak da će ruski predsjednik Vladimir Putin posjetiti Srbiju u “listopadu ili studenom”, ali je Kremlj kasnije opovrgnuo svog diplomata rekavši da odluka o Putinovu posjetu još nije donijeta, prenose beogradski mediji.

“Ne, za sada ne”, odgvorio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje novinara je li poznat datum posjeta ruskog šefa države Srbiji, javila je agencija Beta iz Moskve, pozivajući se na Tass.

Na pitanje je li počela priprema tog posjeta, Peskov je rekao kako “za sada nije jasno”.

Prema izvješću agencije Tanjug iz Moskve, glasnogovornik Kremlja rekao je kako za sada nema konkretnih termina kada bi taj posjet mogao biti realiziran, niti je potvrdio da se već priprema.

Premda je službeni Beograd ranije više puta najavio kako Putina očekuje u studenom, na proslavi stogodišnjice pobjede Antante u Prvom svjetskom ratu, veleposlanik Čepurin je novinarima rekao da će Putin posjetiti Srbiju “u listopadu ili studenom”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučićizjavio je ranije da je ruski šef države prihvatio njegov poziv da “do kraja godine” posjeti Srbiju.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj