NUDIO MI JE DA INVESTIRAM U RAFINERIJU NAFTE U BOSANSKOM BRODU! Pacoli o Dodiku: “Poznajemo se još od 2002.godine, bio mi je domaćin u Banjoj Luci”

Ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak, rekao je jučer da ne razumije Dodikovo protiljenje dolasku Pacolija u Banju Luku, tim prije što se Dodik i Pacoli dobro poznaju. “Kada je posljednji out Pacoli bio u Banjoj Luci, domaćin mu je bio Dodik, dočekao ga je na aerodromu, imao s njim sastanke i nakon toga nastavio druženje u kafani” ustvrdio je Crnadak, na šta je Dodik rekao ministar Cenadak laže i da se nikada i nigdje nije sreo s Pacolijem.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je tvrdnje ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da se u Banjoj Luci sastajao sa ministrom spoljnih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem, ističući da je to notorna laž i da on tog čovjeka nikada nije sreo.

“Nikada u životu tog čovjeka nisam sreo bilo gdje. Sve je to notorna laž, svojstvena Crnatku i njegovoj povrijeđenoj sujeti koja ne može da podnese da je uhvaćen u laži”, rekao je Dodik.

No, Pacoli je potvdio Crnatkove riječi. U izjavi za “Dnevni avaz” Pacoli je, između ostalog, rekao da Dodika zna jako dugo.

“Mislim da je to bilo 2002. godine. Dodik me pozvao u Banjaluku. Tada sam bio na jednom poslovnom sastanku u Sarajevu i on je zamolio da dođem do njega. Prihvatio sam. Dogovorili smo termin i on me čekao na aerodromu u Banjaluci”, rekao je Paccoli i nastavio:

“Nažalost, sastanci u Sarajevu su bili vrlo dinamični pa sam zakasnio. Ipak, Dodik me strpljivo čekao malo duže, zbog čega sam mu se izvinio.

Sjećam se da smo imali odličan sastanak. On je želio da tada investiram u Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu. Meni se prijedlog učinio zanimljivim i bio sam voljan uložiti. Na kraju, to se ipak nije desilo.”

On je dodao da razumije zbog čega se Dodik sada “ne sjeća” tog događaja.

Zbog Dodikovih opstrukcija, doveden je u pitanje sastanak SEECP-a jer je još nekoliko šefova evropskih diplomatija, među kojima i Albanije, Hrvatske i Slovenije, najavilo mogućnost nedolaska u Banju Luku.

(Global CIR/SB/Agencije)

Komentiraj