PREVARANTSKI BANKOMAT U ZAGREBU! Ne isplaćuje novac, ali vam tereti račun i još naplati naknadu

Bankomat Reiffeisen banke na Barčevom trgu u Zagrebu, kod tržnice Utrine, ne isplaćuje novac, ali iznos koji ste željeli uzeti skida s vašeg računa. Tvrdi to novinar Novog lista koje je i sam iskusio probleme s bankomatom.

Naime, kako bankomat njegove banke nije radio odlučio je novac podići s bankomata Raiffeisen banke, ali taj je izbacio ceduljicu na kojoj piše: “Posljednja transakcija je poništena radi greške uređaja. Vaš račun nije terećen. Hvala što ste koristili bankomat RBA.”

Iako su mu poručili da mu račun neće teretiti, novinar ga je ipak provjerio te zatekao nešto dručaju sliku od predviđene. RBA ne samo da mu skinula novac s računa, nego mu je i za uslugu naplatila naknadu od u visini od 11,50 kuna.

Povrat novca, no…

Novinar je potpom poslao prigovor u RBA, ali i slučaj prijavio svojoj banci. Službenici obje banke potom su se bacili na provjeru. Iz Zagrebačke banke novinar je potom dobio poruku kako će mu novac biti vraćen, kao i iznos naknade, ali da za to treba čekati “bilanciranje bankomata” RBA.

“Stoga, ukoliko ste klijent neke druge banke, a poželite uzeti novac s bankomata RBA u na Barčevom trgu u Zagrebu, možda je bolje da o tome još jednom razmislite. Moglo bi vam se, naime, dogoditi da ostanete bez novca”, poručuje novinar Novog lista navodeći kako je pored spornog bankomata pronašao još najmanje sedam listića na kojima je pisala ista poruka koju je bankomat izbacio i njemu.

 

(Global CIR/NL)

Komentiraj