(VIDEO) IZVAN OVOG SVIJETA: Spektakularan time-lapse video pokazuje Zemlju u potpuno novom svjetlu

Na Međunarodnoj svemirskoj postaji nastao je video koji je ustvari serija od 18 setova time-lapse fotografija, piše Daily Mail.

Nikakve softverske prerade

Mogu se jasno vidjeti očaravajuće Aurora Borealis i Aurora Australis s karakterističnim zelenim i crvenim svjetlom, kao i gradovi čija rasvjeta svjetluca dok svemirska postaja leti nad njima. Vidljivi su i bljeskovi munja širom zamaljske kugle, a dijelovi planeta mogu se prepoznati po obrisima kopna.

Slike je objavila NASA, a kompilirao ih je Michael König, poznati stručnjak za time-lapse fotografiju. Astronauti s ekspedicija 28 i 29 snimili su ove fotografije s visine od 400km koristeći posebnu kameru za nisku razinu svjetlosti.

Prekrasna Aurora Borealis s karakterističnom zelenom svjetlošćuFoto: screenshot

König je rekao kako je na videu izvršio neke postprodukcijske prilagodbe kako bi bi se osigurao gladak tijek videa, no da nisu učinjene nikakve softverske prerade.

Time-lapse fotografija je tehnika u kojoj je sama frekvencija snimanja slika puno niža nego kada se to kasnije prikazuje. Stoga, kada se snimka prikazuje u velikoj brzini dobije se dojam da se kreće.

 

(Global CIR/Net.hr)

Komentiraj