TRAGEDIJA U ITALIJI: Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se s kamionom, vozač poginuo

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se jutros s kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 16 djece povrijeđeno, pišu italijanski mediji.

Fotografija korisnika/ce CRNA Hronika BIH.

Do sudara je došlo u okolini Breše, a jedan od vozača autobusa je poginuo na mjestu. Italijanski mediji prenose da je 16 osoba povrijeđeno te da se sudar dogodio na autoputu A-21, koji je zatvoren za saobraćaj.

Riječ je o srednjoškolcima iz Istočnog Sarajeva koji su se vraćali s ekskurzije u Španiji. U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 36 djece.

Na fb. stranici Crna hronika BiH stoji podatak da je povrijeđeno 12 djece.

 

Roditelji obaviješteni, učenici su dobro

Učenici Srednje škole Istočna Ilidža čiji autobus je jutros imao nesreću u Italiji, usljed koje je poginuo vozač su dobro. Ovo je “Nezavisnim” potvrdila Branka Kovačević, direktorica ove škole.

“Djeca su dobro, to je najvažnije. Upravo  ću ih vidjeti, moraju  svi u bolnicu, procedura je takva, uplašeni su, normalno. Vidjećemo ima li lakših povreda slučajno, znat ćemo nakon pregleda”, kaže Kovačević.

Na upit da li  su o svemu obavješteni roditelji, Kovačevićeva je rekla da jesu, da je Uprava škole razgovarala sa raditeljima i da su na vezi, te da su obavješteni da su djeca dobro.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj