ARHITEKTONSKE STRUKTURE NA GLAVI! Raskošne frizure novi hit jeseni!

Nakon lepršavih, prirodnih “četvrtastih” frizura, jesen donosi modu sofisticiranih volumena i raskošnih vlasi.

Ulice velikih metropola vec su preplavljene ženama i djevojkama koje i ne skrivaju uptrebu vještačke kose ili skupih, prirodnih umetaka, kojim podižu ili spustaju osobne vlasi u svim pravcima. Nerijetko su ženske, a sve vise i muske glave, pod čudnim strukturama koje se održavaju zahvaljujući različitim lakovima i pjenama, ali i starim bakinim receptima prohujalih vremena: poput piva ili šećera, pomiješanih sa limunom.

Piše: Džana Mujadžić

Tapiranje iščezlo krajem davnih šezdesetih, nanovo je aktualno: električne ili četke na paru čuvaju kosu od pucanja i opadanja. Izbor različitih uvijača je veliki. Prave se svih materija: od krpica, preko spužve, plastike, metala, do “frckanja” kose sa 3D aparatima.

Povećana je prodaja perika  jer mnoštvo osoba nema vremena posvetiti se svakodnevnom češljanju, sto moze potrajati  sat pa i duze. Za bujnu frizuru upriličuju se brojni režimi: svakodnevno pranje kose i uvijanje, pa tapiranje koje se mora popravljati, nekoliko puta na dan.

Iako  mnoga kozmetička sredstva iscezavaju četkanjem, nihovi tragovi ostaju na kosi pa vlasi mogu izgubiti elastičnost i sjaj. Zato se predlaže redovita večernja kupka u ulju pa stavljanje toplog ručnika na kosu, na koju se pospe i soda bikarbona. Prije pranja blagim šamponom treba se, navodno, zapakovati u plasticnu kesu i drzati ulje na glavi dva sata.

Novi modni hit je vec alarmirao dermatologe, koji opominju kako je kosa izlozena drugim, stetnim utjecajima i uvjetima: kiši, vjetru, centralnom grijanju i prekomjernim sušenju te čestom četkanju. Svakodnevno pranje ugrozava korijen, a bojene vlasi mladih žena mogu brže opadati.

Međutim, mnoge rizikuju jer su otkrile raskoš i ljepotu volumena na glavi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj