SDA CAZIN: Na izborima se ne pobjeđuje spinovima, već rezultatima!

 Gradski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Cazin nastavio je sinoć s ciklusom tribina tokom kojih Cazinjanima prezentuje svoje kandidate za sve nivoe vlasti, te planove za naredni mandat.

Rezultat slika za SDA CAZIN: Na izborima se ne pobjeđuje spinovima, već rezultatima

Sinoćni skup održan je u Mutniku, a prisustvovalo mu je više od 200 stanovnika ove mjesne zajednice. Predsjednik GO Cazin i nosilac liste za Skupštinu USK Almin Handanagić komentarisao je, između ostalih, dosadašnji tok kampanje SDA, ali i apsurde kampanje protivničkog tabora.

– Gradonačelnik Cazina se već nekoliko mjeseci uporno predstavlja kao neko novo lice krajiške politike koje još nije dobilo priliku da pokaže koliko je sposobno. Kao da se građani ne sjećaju da je gradonačelnik Cazina istovremeno predsjednik A-SDA, dakle stranke koja je u nekoliko navrata bila dio vlasti na kantonu i koja je imala sve neophodne poluge da vodi procese na USK. Zašto ih nije iskoristila za dobrobit Krajine, ostaje nejasno – istakao je, te dodao da ga čudi ovakvo potcijenjivanje inteligencije građana.

Kandidat za Skupštinu USK Nijaz Hušić osvrnuo se, pak, na dosadašnji rad gradonačelnika koji i ove godine ponavlja obećanja data tokom prethodnih izbornih ciklusa.

– Opet čujemo priče o industrijskoj zoni Ratkovac koja zjapi prazna iako je još 2012. gradonačelnik najavio da će u njoj zaposliti hiljadu ljudi. Opet čujemo hvalisanje novim putnim pravcima, iako je novac za njihovu izgradnju obezbijedio Kanton – rekao je Hušić.

Skupu su se još obratili Esad Bašagić i Husein Rošić. U SDA smatraju da se izbori ne pobjeđuju spinovima, već rezultatima, stoga su i uvjereni da će njhova kampanja biti pobjednička, saopćio je SDA Cazin.

Inače, Cazinjani  su uvjereni kako je SDA ustvari ojačana odlaskom njihovog sugrađanina  Senada Šepića iz njenih redova, čovjeka koji preko deceniju sjedi u Sarajevu, a u svojoj općini nije nikada realizirao nijedan značajan projekat. Zbog toga bi Šepić u rodnom mjestu mogao ostvariti najgori rezultat na ovim izborima na kojima se njegova patuljasta stranka bori za prelazak cenzusa.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj