HRVATSKA POLICIJA GA RAZDVOJILA OD PETOGODIŠNJE KĆERKE! Djevojčici ni traga: Sirijski migrant podnio zahtjev za azil, uskoro dolazi u Zagreb!

Policija BiH potvrdila je da je migrant iz Sirije još prije tri dana prijavio nestanak djevojčice.

Migrant iz Sirije koji je objavio dramatičan apel u potrazi za svojom petogodišnjom kćeri, razgovarao je u ponedjeljak s hrvatskom policijom i zatražio azil od Hrvatske. Postupak je odmah pokrenut i kroz neko vrijeme ovaj migrant iz Sirije i očajni samohrani otac doći će u Hrvatsku, najvjerojatnije u Zagreb u hotel Porin.

Međutim, njegov najveći problem i dalje ostaje – a to je pronalazak kćeri od koje ga je, kako tvrdi, razdvojila hrvatska policija kada ga je uhvatila u trgovini na području Plitvica i vratila u Bosnu dok je kćer ostala s iračkom obitelji i skupinom migranata u Hrvatskoj.

Iz PU ličko-senjske opovrgnuli su njegove navode – tvrde da im nije prijavljen nikakav nestanak djevojčice, a ministar policije Davor Božinović kazao je kako je za slučaj saznao u nedjelju.

U međuvremenu je se o svemu oglasila policija Unsko-sanskog kantona iz koje kažu da je migrant iz Sirije prijavio nestanak svoje kćeri 21. rujna.

“Policijskoj stanici Velika Kladuša 21. rujna obratio se W.G.rođen 1975. godine iz Sirije u prisustvu predstavnika Međunarodne organizacije za migracije, koji je prijavio da je prije deset dana na lokalitetu Plitvičkih jezera lišen slobode od strane policijskih
službenika MUP-a RH, te da je sa još deset migranata vraćen na teritorij BiH. Isti je prijavio da je ilegalno ušao u Hrvatsku s još jednom obitelji iz Iraka od pet članova te da je njegova maloljetna kći A.G.rođena 2013.godine, ostala s tom obitelji na teritoriju Hrvatske.

Policijski službenici policijske stanice Velika Kladuša MUP USK-a, o događaju su obavijestili Službu za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti i Graničnu policiju BiH. Od strane Sektora kriminalističke policije MUP USK-a , upućen je dopis
Ministarstvu sigurnosti – Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i NCB Interpol, kako bi sa navodima prijave upoznali IP Zagreb kao i sve članice Interpola”, navodi se u odgovoru BiH policije.

Apel na društvenim mrežama

Podsjetimo, ličko-senjska policija demantirala je optužbe Sirijca koji ih je okrivio za nestanak petogodišnje kćeri. On tvrdi da su ga po ulasku u Hrvatsku policajci odvojili od 5-godišnje djevojčice, i vratili u BiH. Otac je u apelu na društvenim mrežama ustvrdio da se navodni incident dogodio u selu Smoljanac u blizini Plitvičkih jezera. Policija je potom u priopćenju, navodeći niz činjenica zaključila da o cijelom slučaju ne znaju ništa.

“Nakon što je hrvatska policija dobila tu vijest ona je odmah kontaktirala i bosanskohercegovačku policiju, ali i sve ili barem one za koje su procijenili i koji su već u javnom prostoru komunicirali da imaju nekakva saznanja. Dakle hrvatska policija je unatoč tome što joj takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar hrvatske policije bez obzira što događaj nije bio prijavljen ni pojedinačno niti od strane policije u BiH”, kazao je Božinović u Zadru. Dodao je da će pripadnici granične policije razgovor sa Sirijcem, koji je priču o odvajanju od kćeri iznio u bosanskohercegovačkim medijima, obaviti uz pomoć isusovačke službe za izbjeglice.

Božinović je kazao da će nakon tog razgovora biti poznato hoće li događaj, koji se navodno dogodio prije osam do 10 dana, biti prijavljen.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj