FOTO/VIDEO: Volvo predstavio novi V60 Cross Country

Švedski Volvo predstavio je novog člana porodice svoje serije 60, V60 Coss Country. Kao i njegov prethonik, te veći V90 Cross Country, V60 Cross Country kombinuje stil početne varijante karavana sa mogućnostima crossovera.

Sa 75mm povišenim klirensom u odnosu na standardni V60, Cross Country dolazi sa pogonom na sva četiri točka u standardnom paketu, kontrolom kretanja na usponu i posebnim terenskim modom vožnje.

Osim toga, Volvo je opremio V60 Cross Country sistemom City Safety automatskog kočenja, kao i upozorenjem za napuštanje trake.

Od drugih sigurnosnih sistema ima i Pilot Assist koji pomaže prilikom upravljanja, ubrzavanja i kočenja pri brzinama do 130 km/h, potom upozorenja za gužvu na putu.

Novi V60 Cross Country će prvobitno biti ponuđen samo sa T5 2,0-litarskim turbobenzinskim agregatom sa 250 KS uparenim sa osmostepenim automatikom.

Švedski proizvođač je najavio da će V60 Cross Country kasnije biti u ponudi i sa hibridnim pogonom, verovatno verzijom iz S60 T8 koji raspolaže sa čak 400 KS.

(Global CIR/B92.net)

Komentiraj