JASAN I NEDVOSMISLEN! Džaferović: Nudim znanje, kompetentnost, odgovornost, iskustvo i kontinuitet državotvorne politike

Građanima BiH nudim znanje, kompetentnost, odgovornost, iskustvo i kontinuitet državotvorne politike koju sam do sada vodio i u kojoj nikada umjesto interesa države nisam odabrao svoju poziciju i lični komoditet, kazao je u intervjuu za “Nezavisne” Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. “Uz sve to, iza mene stoji najjača i najorganizovanija politička stranka u BiH – SDA”, ističe Džaferović.

-Učinit ću sve što je potrebno za uspostavljanje i očuvanje stabilnog političkog okruženja, koje je osnovni preduvjet za nastavak ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine, otvaranja novih radnih mjesta u realnom sektoru i stvaranja boljeg životnog standarda svih njenih građana. Potreban nam je povoljniji ambijent za privlačenje stranih investicija. Potrebno nam je približavanje i članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu, što su ujedno i temeljni vanjskopolitički ciljevi naše zemlje, utvrđeni ranije donesenim zakonima i odlukama koje namjeravam dosljedno provoditi, kazao je kandidat SDA.

-U proteklih nekoliko mjeseci sam obišao gotovo cijelu Bosnu i Hercegovinu. Imao sam priliku razgovarati s ljudima, čuti, vidjeti i osjetiti atmosferu koja vlada među članovima stranke. I ne sjećam se kada su moji iz SDA bili jedinstveniji, uvjereniji u ispravnost naše politike i u način na koji upravljamo procesima i vodimo državu. Jedino snažna SDA garantuje snažnu Bosnu i Hercegovinu, istakao je Džaferović govoreći o jedinstvu SDA i bošnjačkog naroda.

Odgovarajući na direktno pitanje može li ga Radončić ugroziti u utrci za Predsjedništvo BiH, Džaferović je kazao:

-Onako kako su mu završila prethodna dva pokušaja, završit će i ovaj treći. A neće uspjeti jer Bošnjacima ne nudi ništa, osim neistina i neargumentovanih napada na mene i na SDA. To je bio osnov njegovog djelovanja i ranije, pa je uvijek izlazio kao gubitnik. Zato i bježi od debata sa mnom, jer bi se tada jasno vidjelo da je riječ o čovjeku koji je “lider smutnje i laži” i koji je potpuno nekompetentan za funkciju za koju se kandidirao, a pri tome je spreman sve, pa i interes države, podrediti vlastitom interesu.

Građani sve to prepoznaju, kao što prepoznaju da se SDA kao najozbiljnija i najorganizovanija stranka, i ja kao njen kandidat, zalažemo za državu i njeno jačanje, nudimo konkretne programe, vodimo odgovornu politiku i da nam je interes države na prvom mjestu.

Na koncu rekao je i kako vidi BiH poslije 7. oktobra:

-BiH će, unatoč otporima, retrogradnim politikama, izazivanjima kriza zbog sebičnih interesa, nastaviti da se kreće ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u. Naš cilj je BiH kao moderna i prosperitetna država u kojoj će Bošnjaci, Srbi, Hrvati i svi ostali građani biti ravnopravni na svakom njenom pedlju, u kojoj niko neće biti diskriminisan na osnovu vjere, nacije, uvjerenja i bilo čega što nas naizgled razlikuje jedne od drugih, a što zapravo čini ovu zemlju jedinstvenom i na šta trebamo biti ponosni. Taj cilj ćemo, uz političku mudrost, i ostvariti.

 

(Global CIR/NN)

 

 

Komentiraj