PORUČIO GRAĐANIMA DA NE BRINU! Haradinaj: Nema razmjene teritorija, ni korekcije granice

Građani Kosova ne treba da brinu o mogućem sporazumu sa Srbijom, razmjeni terotorija ili korekciji granica, jer do toga neće doći, izjavio je danas premijer Kosova Ramuš Haradinaj na konferenciji za novinare poslije povratka iz posjete SAD-u.

Haradinaj: Nema razmjene teritorija, ni korekcije granice
Kako prenosi RTK na srpskom jeziku, Haradinaj je rekao da američki zvaničnici smatraju da Kosovo treba da ostane u aktuelnim granicama.

“Svi su izrazili mišljenje da je sporazum sa Srbijom o priznanju Kosova neophodan, ali ne i pomjeranje granica ili razmjena teritorija. Uvjeravam vas da nemate razloga za brigu, jer ideja o korekciji granica i razmjeni teritorija nije potekla od SAD”, rekao je kosovski premijer.

On je kazao da su glavne teme njegovih razgovora sa zvaničnicima SAD bile bezbjednost, formiranje vojske Kosova, članstvo u Interpolu, kao i dijalog sa Srbijom.

“Naglasio sam da je neophodan pravno obavezujući sporazum (sa Srbijom), ali ne preko pomjeranja granica ili teritorijalne razmjene”.

Haradinaj tvrdi i da su SAD “dale blagoslov” za transformaciju bezbjednosnih snaga Vojsku Kosova.

“Takođe, mogu da dodam i to da neće biti odlaganja liberalizacije viznog režima na Kosovu”, kazao je Haradinaj, koji je, povodom posjete Hašima Tačija jezeru Gazivode, rekao da Tači i treba da posjećuje svije dijelove Kosova.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj