(VIDEO) ODMAZDA ZA MASAKR U AHVAZU: Iran gađao raketama teroriste u Siriji

Iranska revolucionarna garda (IRGC) izvela je kasno sinoć žestoki napad na teroriste DAIŠ-a u Siriji. Prema zvaničnom izvještaju Revolucionarne garde, raketne snage gađale su glavni štab terorista istočno od Eufrata.

U izvještaju se navodi da je više raketa zemlja-zemlja pogodilo pravo u centar i nanijelo velike gubitke teroristima. Predstavnici Revolucionarne garde su dodali da su cilj napada bile vođe terorističkog napada u Ahvazu. Balistički projektili ispaljeni u napadu preletjeli su 570 kilometara do cilja, navodi garda.

U terorističkom napadu koji se desio 22.septembra u Ahvazu, glavnom gradu jugozapadne iranske provincije Husestan, ubijeno je 25 osoba a 53 ranjene. Odgovornost za taj napad je preuzela teroristička grupa Al-Ahvazija.

Borba protiv terorizma u Siriji se nastavlja

Borba protiv terorizma u Siriji se nastavlja, izjavio je portparol predsjednika Rusije Dmitrij Peskov, komentarišući raketni napad iranske vojske po organizatorima terorističkog napada u Ahvazu.

– Borba u Siriji sa terorističkim organizacijama će biti nastavljena – rekao je Peskov novinarima.

On je takođe izjavio da je stav Moskve povodom nelegalnog boravka stranih vojnika na teritoriji Sirije “vrlo dobro poznat”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj