DOBIO PISMO OD DODIKA! Vučić: Neću ići u Istočno Sarajevo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je trebao ovoga petka ići u Sarajevo, ali da neće ići jer je pred sastanak s evropskim izvjestiocem za Srbiju Davidom McAllisterom dobio pismo predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

“Prihvatio sam molbu i zahtjev predsjednika Dodika. Neću ići u Istočno Sarajevo. Molim Srbe da u demokratskoj atmosferi provedu izbore u Bosni i Hercegovini”, rekao je Vučić.

On je dodao da se Srbija nije miješala za razliku od nekih drugih u izborni proces u Bosni i Hercegovini, a da će oni koji Srbiju optužuju za miješanje njegov odgovor dobiti nakon izbora.

Dodik je u pismu pozvao Vučića da odloži svoju posjetu Istočnom Sarajevu za period nakon održavanja predstojećih izbora u Bosni i Hercegovini.

On je u pismu pročitanom na Radio-televiziji Srbije naveo da to čini “kako bi ga zaštitio od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod”.

Dodik je naveo i da će Republika Srpska biti vječito zahvalna za svu pomoć koju joj je Srbija uputila, i ocijenio da su Srbi iz obje zajednice “jedan narod, i da ne smiju da nas dijele”.

Također je zamolio Vučića da se vide u ponedjeljak, kako bi napravili planove dalje saradnje Srbije i Republike Srpske.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj