VOLIM RADITI! Nicolas Cage: “Da nisam glumac postao bih alkoholičar”

Često osporavan zbog uloga koje je glumio posljednjih godina Nicolas Cage je jedan od aktivnijih holivudskih glumaca. Veliko breme tokom svoje karijere nametnula mu je činjenica da je nećak slavnog reditelja Francisa Ford Coppole te je upravo to razlog zbog koga je promijenio svoje prezime u Cage.

Povezana slika
Interesovanje za glumu pokazao je odmalena, a na nagovor velikog prijatelja Johnnyja Deppa počeo se baviti glumom. Prešao je dug put kada su uloge u pitanju, od komedijaša sa početka 80-ih do zvijezde trilera i akcionih filmova koje najviše glumi posljednjih godina. Kako sam kaže, osim glume on nema drugih interesovanja pa tako u slobodno vrijeme obično sjedi sam i pije vino. On je svojevremeno istakao kako se plaši kada ostane sam sa sobom tvrdeći da se jedino osjeća sigurnim kada je na setu tokom cijeloga dana, prenosi Azra.

– Volim da radim. Ako nemam gdje da odem ujutru i nisam u prilici da radim nešto, to me vrlo često dovodi do autodestrukcije. Tada sjednem, naručim dvije flaše crnog vina i pijem. Ne želim da budem ta osoba i zato moram da radim. To je i stvar radne etike. Prvi dolazim i posljednji odlazim sa seta – rekao je Cage.

Cage trenutno radi na snimanju svog novog filma “Mandy” koji govori o tome kako se muškarac bori sa tugom zbog gubitka najveće ljubavi u svom životu. Cageu je ova uloga posebno važna obzirom da se nedavno razveo od svoje supruge Alice Kim sa kojom je u braku bio punih 14 godina.

– Bio sam šokiran. Jednostavno nisam osjećao da bi tako nešto moglo da se dogodi. Osjećao sam potrebu da izbacim iz sebe sva ta osjećanja i uspio sam da ih pretočim u ulogu- rekao je Cage.

Nicolas Cage je prije Alice imao dva braka. Njegova prva žena bila je Patricia Arquette sa kojom je u braku bio šest godina. Nakon razvoda, Cage je ubrzo upoznao Lisu Marie Presley, kćerku slavnog muzičara Elvisa Presleya sa kojom je kratko bio u braku. Cage je svojevremeno bio u ljubavnoj vezi sa glumicom Umom Thurman.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj