(VIDEO) „PROROČANSTVO O TRAMPU“: Kontroverzni film o američkom predsjedniku propagira ideju da ga je sam Bog izabrao ‘da povrati američke moralne vrijednosti’

Mnogi su kada je Donald Tramp izabran na mjesto predsjednika SAD rekli da se radi o čudu, ali postoje i oni koji vjeruju da se radi o čudu u biblijskom smislu. Neki od njih su krivci za novi film koji je upravo počeo da se prikazuje u bioskopima širom Amerike pod nazivom “Proročanstvo o Trampu”.

Poruka filma je da je neočekivani izbor Donalda Trampa bio čin boga koji je navodno odabrao milijardera i rijaliti TV zvezdu da “povrati američke moralne vrijednosti”.

Film je baziran na priči Marka Tejlora, bivšeg vatrogasca iz Orlanda koji je morao da se penzioniše zbog posttraumatskog stresnog sindroma, piše “Gardijan”. Tejlor tvrdi da je u aprilu 2011. godine dobio “poruku od boga” dok je surfovao televizijskim kanalima.

Kada je prebacio na program gdje je u toku bilo emitovanje intervjua sa Trampom, Tejlor je navodno čuo božiji glas koji mu je rekao: “Čuješ glas slijedećeg predsednika”.

Pet godina kasnije, Tramp je zaista postao predsjednik SAD, Tejlor je napisao knjigu: “Proročanstvo o Trampu: Nevjerovatna priča o čovjeku koji je vidio sutrašnjicu… i ono što nam slikedi”. Sada je na osnovu te knjige snimljen i film.

Tejlor nije jedini koji vjeruje da je Trampa odabrao bog. Istaknuti konzervativni evangelistički propovjednik Frenklin Grejem je prošle godine rekao da je Trampova pobjeda rezultat božanske intervencije.

– Osjetio sam da će Bog nešto učiniti ove godine. I vjerujem da se na ovim izborima Bog i pojavio – rekao je on za “Vašington post”.

Bivši vatrogasac Tejlor je iznio još tvrđenja, koja naziva “riječima proročanstva” prema kojima će Tramp služiti dva mandata, da će na izborima u novembru za Kongres republikanci ubjedljivo pobijediti i obezbjediti kontrolu nad oba doma u Kongresu.

Dalje, on tvrdi da će Barak Obama biti optužen za izdaju, a Tramp narediti hapšenja “hiljada korumpiranih zvaničnika, među kojima su mnogi dio ogromnog satanističkog pedofilskog kruga”. Takođe on vjeruje da će Tramp primorati farmaceutsku industriju da pusti u promet lijekove za rak i Alchajmerovu bolest, koje navodno kriju.

Oko 1.200 bioskopa širom SAD ove nedjelje su počeli da puštaju ovaj film koji je nastao u saradnji producentske kuće “ReelWorks Studio” i škole kinematografije Univerziteta Liberti u Linčburgu, koji važi za jedan od najkonzervativnijih evangelističkih univerziteta.

– Bog definitivno koristi Trampa da obnovi Ameriku i oživi našu zemlju. On se zalaže za običnog čovjeka i štiti naše slobode. I on je sam dobar čovjek – nije savršen, ali niko od nas nije – rekla je Kejti Robinson, nakon gledanja filma.

Mnogi od gledalaca su rekli da ne sumnjaju da je Tramp odabran Božijom voljom.

Međutim, mnogi studenti Univerziteta Liberti su se protivili filmu rekavši da se Tejlorove tvrdnje o Trampu ne slažu sa porukama Biblije.

Kritičari pak nisu bili blagonakloni prema ovom filmu, a njegova ocjena na sajtu IMDB je svega 1,7.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj