RONALDO OPTUŽUJE REAL MADRID DA MU SMJEŠTA AFERU!? Javile su se još tri žene koje optužuju Portugalca za silovanje

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo svakim danom ulazi u sve veće probleme nakon što ga je Amerikanka Kathryn Mayorga javno optužila da ju je silovao u hotelskoj sobi 2009. godine.

Naime, Daily Mail prenosi da su se sada javile i tri nove žene koje također tvrde da ih je Juventusov napadač silovao.

Jedna tvrdi kako ju je Ronaldo silovao nakon jedne zabave, druga navodi da ju je Portugalac čak i povrijedio, dok treća ističe kako ju je Ronaldo silovao, a potom zatražio od nje potpis svojevrsnog ugovora o šutnji u zamjenu za novac.

“Dobio sam prije nekoliko dana poziv od jedne žene koja tvrdi da ju je Ronaldo silovao. Pratim sada cijelu situaciju kako bih mogao potvrditi njene navode”, rekao je Kathrynov advokat Leslie Stovall, koji nije htio otkriti identitet djevojke.

Podsjetimo, Ronaldo je i 2005. godine imao sličnih problema kada je navodno kao 20-godišnjak uhapšen jer ga je jedna djevojka iz Francuske optužila za silovanje u londonskom hotelu.

Sud je na kraju odbacio optužbe zbog nedostatka dokaza, a Portugalac i sada oštro odbacuje sve optužbe i tvrdi da nisu istina. Međutim pojedini mediji imaju drugačije informacije o mogućoj pozadini skandala.

Optužuje Real?

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo preživljava najgore trenutke u karijeri zbog optužbi za silovanje, a sjajni napadač sumnja da iza čitave svjetske afere vezane za njega stoji njegov nekadašnji klub Real Madrid, piše italijanski list La Repubblica.

Naime, Ronaldo je ubijeđen da iza svega stoji “lobiranje” Reala i njegovog predsjednika Florentina Pereza, koji se na taj način svete svom bivšem igraču zbog prelaska u Juventus.

Portugalac tvrdi, kako navodi La Repubblica, da je Real odgovoran za “aferu silovanje”, ali i za to što ove godine njemu nisu dodijeljene nagrade za najboljeg igrača Evrope i svijeta, već su one pripale Luki Modriću.

Također, italijanski list piše kako Ronaldo smatra da je Real “kriv” i za njegov crveni karton protiv Valencije u 1. kolu Lige prvaka.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj