VUČIĆ UVJEREN: Bit će uspješna saradnja sa novim vlastima BiH

Zamoljen od novinara da prokomentariše ishod izbora u BiH, Vučić, koji boravi u posjeti Kazahstanu, rekao je da još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH.


“Riječ je o pobjedama, tijesnoj Džaferovića, mislim 2,9 odsto razlike, pobjedama, one o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regionu, i pobjede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj mjeri sarađivati sa BIH, sa svim članovima Predsjedništva”, najavio je Vučić.

Ti ljudi, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima te zemlje, a naš posao je da poštujemo zakone te zemlje i volju građana.

“Kako sa Dodikom, sa kojim imamo dobru, racionalnu i uspješnu saradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, sarađivati, kao i sa Komšićem. Da li će biti uvijek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije da pokuša da učini boljim odnose nego što su bili”, podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može da govori o drugim rezultatima, i ko će s kim u koaliciju.

“Kada uđe u parlament 15 stranaka, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje”, poručio je Vučić.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj