SNSD ŽELI PRODATI RUDNIK ŽELJEZNE RUDE IZRAELSKOJ KOMPANIJI! Vlada RS-a dala saglasnost za aukcijsku prodaju dionica ‘Ljubije’

Vlada bh. entiteta  Republike Srpske (RS) danas je dala saglasnost Investiciono-razvojnoj banci RS-a da organizuje posebnu aukciju za prodaju akcija Rudnika željezne rude (RŽR) „Ljubija“ a.d. Prijedor.

RŽR 'Ljubija' ponovo ide na prodaju

To znači da će prodaja RŽR „Ljubija“ biti organizovana na Banjalučkoj berzi, nakon što je propalo nekoliko pokušaja da se u Narodnoj skupštini RS-a dobije saglasnost za privatizaciju tog preduzeća.

Međutim, problem su bili različiti stavovi stranaka vladajuće koalicije, SNSD-a i DNS-a, o tome ko je dobar partner za kupovinu prijedorskog rudnika.

SNSD je davao podršku kompaniji „Israeli Investment Group“, a DNS „Arcelor Mittalu“ iz Londona sa kojim RŽR „Ljubija“ ima zajedničko preduzeće u Prijedoru „Arcelor Mittal“.

“Israeli Investment Gruop“ je za 64 posto akcija „Ljubije“ nudio 92 miliona KM, dok je „Arcelor Mittal“ ponudio 63,6 miliona KM, ali do prodaje nije došlo.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] SNSD ŽELI PRODATI RUDNIK ŽELJEZNE RUDE IZRAELSKOJ KOMPANIJI! Vlada RS-a dala saglasnost za aukcijs… […]

Komentiraj