GOVEDARICA PORUČIO IZ BANJE LUKE: Ja sam čovjek koga je narod birao, tražim ponovno brojanje glasova

Lider SDS-a Vukota Govedarica optužio je večeras u Banjoj Luci vlast u RS-u da je pokrala izbore i rekao da je on izabran za predsjednika RS-a. Hoće da zna, kaže, koliko je bilo lažnih glasačkih listića 7. oktobra.

– Tražimo da se prebroje svi glasački listići i da nađemo one lažne, koji su ubačeni 7. oktobra. Osjećam volju naroda koja je slobodno izažena i da sam ja čovjek kojeg je narod birao. Nisam ja pokraden, već je brutalno pokradena volja naroda i učinit ćemo sve da utvrdimo istinu – tvrdi Govedarica.

U obraćanju okupljenima na glavnom banjalučkom trgu, na skupu grupe “Pravda za Davida”, kazao je „kako narod nema budućnost s onima koji skrivaju ubistvo Davida Dragičevića“.

– Poručujem zlu da će biti pobijeđeno, a dobro nagrađeno – istakao je i dodao da vjeruje u RS u kojoj svi imaju jednaka prava i odgovaraju za ono što su radili.

– Hoćemo da živimo kao slobodni ljudi u RS – rekao je Govedarica i dodao da on ne trguje politikom te je  negirao navode da hoće da se nagodi za određenu poziciju u javnom preduzeću u RS-u.

Davor Dragičević je dao novi rok, sada do 14. novembra do 18 sati, da se riješi slučaj ubistva njegovog sina Davida.

U protivnom on će predvoditi, kako kaže, svoj narod.

Ako vi ne budete uradili sve što trebate, ja ću lično povesti svoj narod i ljude iza mene u borbu na život – rekao je Dragičević i dodao da traži konkretna rješenja, te da njemu ne trebaju ni advokati.

Na večerašnjem okupljanju u centru Banje Luke, Dragičević je osporavao institucije RS, te optuživao policiju da je umiješana u ubistvo njegovo sina.

On je okupljenim građanima Vukotu Govedaricu najavio kao „naš predsjednik“.

Vukota od sutra se počni ponašati kao naš predsjednik. Povedi narod, ako ti nećeš, ja ću – rekao je Dragičević.

Po preliminarnim podacima Centralne izborne komisije BiH, Govedarica je na drugom mjestu po broju glasova osvojenih na izborima 7. okotbra za nivo predsjednika RS.

Kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović dobila je više od 29.000 glasova birača nego Govedarica.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj