POTPREDSJEDNIK SRBIJANSKE VLADE O ODNOSIMA SA SUSJEDIMA! Dačić: Nastavlja se antisrpska histerija u Hrvatskoj

Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj, a naravno to se uvijek prelama na srpsko – hrvatske odnose i time se nastavlja antisrpska histerija u Hrvatskoj, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

On je naglasio da je Srbija kaznila i kazniće svakog ko je počinio ratni zločin.

„Samo, svi treba da budu svjesni svojih zločina koje su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svjetskom ratu, koji su sto, hiljadu puta veći i strašniji nego zločini devedesetih godina“, rekao je Dačić novinarima uoči sjednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u sjedištu stranke u Beogradu.

„Ne znam na koga se žale, što se tiče Srbije, ona je sankcionisala i sankcionisaće svakog ko je počinio ratne zločine, ako je neko počinio zločin devedesetih godina treba da odgovara, nema dileme, to je naš zvaničan stav“, podvukao je Dačić.

Dačić je ukazao da se istovremeno sa protestom u Vukovaru u Hrvatskoj održava promocija knjige o zapovjedniku Jasenovca, Maksu Luburiću, jednim od najvećih ubica u Drugom svjetskom ratu, prenosi Fonet.

Predsjednik SPS rekao je novinarima, da stranački izbori nisu tema današnje sjednice Glavnog odbora, ko je kandidat za koju funkciju, niti za predsjednika stranke, da neće biti riječi o kadrovima, jer je još rano. On je izjavio da nema ništa protiv da ima protivkanidata za izbor šefa stranke.

„Ja sam uvijek tražio da mi neko bude protivkandidat, ali da budemo precizni, taj ko bi bio meni protivkandidat treba da izađe sa svojim programaom, prijedlogom ljudi i treba da zna ako izgubi, neće biti dio moje ekipe, pa izvolte“, poručio je Dačić.

„Za SPS bitno nastaviti reforme, započete prije više godina, da je modernizujemo i jačamo kadrove, uz što više mladih i da se priprema na sve izazove pred slijedeće izbore, neće biti mijenjan program stranke, ali će donijeti deklaraciju o svim važnim temama“, rekao je on.

Na dnevnom redu sjednice GO, zatvorene za javnost su odluke potrebne za održavanje Kongresa SPS 22. decembra.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj