NAJTEŽE U ŽIVOTU JE SAČUVATI MIR! Pritajeni milioner: Poznati glumac živi skromno, troši samo 86 eura mjesečno

Legendarni glumac iz Hong Konga Ča Jun Fat (63) kaže da planira svoje bogatstvo od 715 miliona dolara pokloniti u dobrotvorne svrhe, prenose kineski mediji.

Glumac koji je dobio Oskar za film “Pritajeni tigar, skriveni zmaj” poznat je po tome što vodi skroman život, a troši samo 100 dolara (oko 86 eura) mjesečno.

Često ga ljudi vide kako se vozi gradskim prijevozom i kupuje robu na popustu, prenosi ”Daily Mail”.

Glumac je poznat i po tome što je jedan mobilni telefon koristio čak 17 godina, a tek je prije dvije godine prešao na pametne telefon, nakon što je njegov stari model telefona prestao raditi.

– Novac ne pripada zapravo meni, ja sam samo za to privremeno zadužen – rekao je on novinarima kada su ga pitali kakvi su mu planovi s njegovim bogatstvom.

Vijesti o njegovim planovima su se ponovo pojavile ove nedjelje, nakon što je viđen na Tajvanu kako promovira svoj novi film “Projekt Gutemberg”, koji se prikazuje od 4. oktobra.

On se slikao sa svojim fanovima dok se vozio metroom u Taipeiju, ali i kada je džogirao u nacionalnom parku.

Glumac i njegova supruga Jasmin Tan imaju svoju dobrotvornu fondaciju već duži niz godina. Par nema djecu.

– Moj san je da budem obična i sretna osoba. Najteže u životu nije zaraditi bogatstvo, već sačuvati mir do kraja života, na jednostavan i brižan način – rekao je on.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj