AMFILOHIJE PROTIV VUČIĆA: ‘Razgraničenje koje prave nema veze sa pameću’

Mitropolit crnogorski Amfilohije izjavio je da razgraničenje između Srba i Albanaca kao rješenje kosovskog problema “nema veze sa pameću, sa razumom”.

Rezultat slika za amfilohije protiv vučića

Kako je prenio portal KoSSev, Amfilohije je u razgovoru za televiziju Hram kritikovao ideju etničkog razgraničenja koju je pominjao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao rješenje između Srba i Albanaca.

“Kakvo razgraničenje oni prave? I gdje prave oni to razgraničenje? To nema veze sa pameću, sa razumom. Ja se nadam u Boga da će Bog njima dati razum, jer se ne može pregovarati sa nečim što je biće, što je duša naroda, bez obzira na nastojanja velikih sila”, kazao je mitropolit crnogorski.

On je nastojanja na međunarodnoj političkoj sceni da se Srbija odrekne Kosova i Metohije nazvao “muratovskom filosofijom života”, čije prihvatanje po pitanju Kosova i Metohije “nije razumno i ne pada u pametne stvari”.

“Izdržali smo veća zla i nevolje – Otomansku imperiju, nacizam i fašizam, i komunizam, valjda ćemo izdržati i ove otpatke svega ovoga što se događalo sa nama u prošlosti, a posebno na Kosovu i Metohiji”, naveo je mitropolit crnogorski izazvavši oštre reakcije srbijanske javnosti.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj